Om Karen Lumholt

Engagement, viden, perspektiv og vision

Karen Lumholt er en efterspurgt rådgiver og foredragsholder inden for emnerne familiepolitik, landdistrikter, fornyelse af velfærden, fremtidens journalistik, narrative metoder (storytelling), relations- og community-opbygning samt borger- og medarbejderinddragelse.

Hvad har disse emner til fælles? De handler om hvordan vi opbygger fremtidens fællesskaber og tager ansvaret for dem tilbage.

Karen Lumholt underviser journalister, kommunikationsfolk, akademikere, pædagoger og lærere og holder foredrag og rådgiver offentlige/private virksomheder, græsrødder og NGO’er.

Hun er forfatter og medforfatter til en række bøger om børn, samfund, arbejdsliv, kommunikation og entreprenørskab, se mere om de 8 bøger her. 

Udover de bøger, Karen selv har skrevet eller redigeret, har hun bidraget til flere antologier, bl.a. om det gode liv og om oprøret fra udkanten. Hun har også skrevet forord til andres bøger og er i det hele taget en aktiv netværker, der gerne hjælper andre ildsjæle.

Karen bliver interviewet af fremtidsforsker Anne Skare Nielsen ifm. projektet RYK VERDEN NEWS

Karen Lumholt er uddannet lærer (1984) og journalist (1994) – to professionsbachelor-uddannelser, der begge handler om samfundsengagement og formidling. På læreruddannelsen på Zahles Seminarium tog hun linjefagene religion og historie. Og på Danmarks Journalisthøjskole i Århus dansk politik og radio som fag- og mediespeciale.

I sit arbejdsliv har hun kombineret disse fagligheder på forskellig vis, både som programmmedarbejder og studievært i DR-P1, som højskolelærer, som redaktionsleder og kampagneleder og som tænketanksdirektør. Hun har også været udgiver af et netnyhedsmedie til børn og unge og været kursusleder og underviser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i en årrække.

Siden 2004 har Karen sammen med sin mand Anders Stahlschmidt drevet et konsulentfirma, hvor de udvikler nye koncepter inden for procesledelse, borger- og medarbejderinddragelse, community- og netværksopbygning, feedbackkultur, spørgeteknik, berettermodeller, moderne kommunikationsmodeller, narrativ praksis (storytelling) og ny journalistik. Se video.

Præmissen i deres fælles arbejde er, at relationer, tillid, mening og deltagelse er afgørende – både for fællesskaber, bevægelser, virksomheder og organisationer. Parret skriver bøger og holder foredrag – hver for sig og sammen.

Karen og Anders har sammen tre voksne børn og bor i en byggeforening i Valby.

Karen har de senere år været særdeles aktiv som medstifter af Familiepolitisk Netværk, Landdistriktspolitisk Netværk og Danmarks Bedste Nyheder – forum for konstruktiv journalistik samt gruppen #DetErVoresSamfund.

Karen var i 2007 og 2011 opstillet til Folketinget for Radikale Venstre, men er ikke længere aktiv i partiet. Hun mener at kunne udrette mere for de sager, der optager hende, ved at stå uden for partipolitik og ved ikke at være bundet til organisationer og særinteresser.

Book foredrag

Booking

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save