Links til medieomtale

Artikler, radio og tv med Karen Lumholt som kilde – nyeste først

UPS! Siden januar 2021 har Karen ikke opdateret medielisten her, selv om hun stadig skriver indlæg til aviserne. Under coronakrisen fik Karen et ændret fokus og var ikke så aktiv i debatten. Hun redigerede mange bøger – 10 i alt. Karen er dog stadig ekspertkilde, når det handler om familiepolitik, landsbyer, konstruktiv journalistik i lokalsamfund og andet, som ligger inden for hendes foredrags område. 

Siden 2021 har hun dog ca. en gang om måneden medvirket i programmet  “Hjælp jeg er forælder” på Radio4 og har desuden via Selskabet for Fremtidsforsknings været vært for en række LateNightFutureTalks, som man kan finde på www.fremtidsforskning.dk.

tv2 news1

2021

Selskabet for Fremtidsforskning indleder 2021 med nytårstale af Karen Lumholt med paneldebat – og her er talen uden panel. Selskabet har fremover LateNightTalks med panel den første mandag i hver måned.

Radio4 1. januar 2021“Hjælp jeg er forælder” med Karen Lumholt, medstifter af Familiepolitisk Netværk – om forældreaktivisme og Familiepolitisk Netværks 16 anbefalinger til en mere visionær familiepolitik. (Herefter deltager Karen Lumholt fast i programmets panel.)

2020

Mandag Morgen 26. december 2020 – Flugten fra fødefabrikken, Karen Lumholt skriver om hvordan offentlig ledelse med respekt for klinikerne, dem der har erfaringerne, kunne vende den onde spiral på Hvidovre Hospital.

Familiepolitisk Netværk 2. oktober 2020 – “De stærke forældre siger fra”, Karen skriver om hvordan de udsultede institutioner reelt skaber et A- og et B-hold af forældre, fordi kun de stærkeste har mulighed for at vælge alternativerne – og det gør de!

DJ Medier & Kommunikation 2. okt. 2020 – Hvordan omstiller man sig i en krisetid? Interview m. Karen om omstilling af Lumholt & Stahlscmidt Kommunikation.

DK4 29. sept. 2020 – Tema på politik-kanalen DK4 om Europas krise og udfordringer, denne gang om familiepolitik. Hvilke politikområder bør EU tage sig af i fremtiden, hvis vi skal forhindre et Europa i massiv krise? Skal EU hjælpe familierne til at turde at få flere børn? Ekspertinterview og debat – Karen Lumholt og sognepræst Marie Høegh.

A4 Arbejdsmiljø 14. sept. 2020 Less is more, også på jobbet. Indlæg ved Karen Lumholt i samarbejde med Rikke Maj Thauer fra Thauer Stresscenter. Coronakrisen lærer os at kommunikere mindre og mere præcist samt at skrue ned for det overflødige.

Sjællandske Medier 8. sept. 2020 – Coronakrisen giver flere boomerangbørn, dvs. unge der kommer tilbage til forældrene efter at de er flyttet hjemmefra. Hvorfor? Kan de unge ikke holde styr på pengene? Eller har de bare et for godt forhold til deres forældre?

Eurowoman august 2020 pdf. Forbandede moderskab. Det er dilemmafyldt for de fleste og for rigtig mange unge kvinder i dag også angst- og konfliktfyldt at blive mor. Hvorfor? Kan Lumholt analyserer og kommenterer i stort, veludfoldet tema om det moderne moderskab.

Børsen 26. juli 2020Fremtidens bolig: Kan en familie på fire bo på 37 kvadratmeter? Ja, hvis der er gode fællesarealer. Om familie- og boformer i en tid, hvor familier søger fællesskab. Tiny Living + bofællesskab. Utzon Arkitects har en case.

Berlingske 02. juni 2020 – Mere tid med børnene efter corona? Karen Lumholt kommenterer på en Gallup om forældre, der ønsker at arbejde mindre efter corona. Hovedrefleksionen efter den her periode må være, hvordan vi kan nedbringe mængden af ting, vi skal. Børn fungerer rigtig godt med ikke at skulle noget hele tiden. (…) man kan fx dele hverdagens små sysler og gøremål med børnene”.

Berlingske 26. maj 2020 Debatindlæg: Ligestilling er vel ikke indskrænkning af frihed? Kommentar til museumsdirektør og debattør Jane Sandberg, der kritiserer dem, der efter corona overvejer en mindre stresset hverdag. Men ligestilling er vel at ligestille dem, der vil være mere hjemme med dem, der ikke vil?

Altinget 12. maj 2020 Debatindlæg: Den danske model har aldrig været for børn Karen Lumholt og Line Britt Madsen m.fl. i årets mest læste debatindlæg: “Så længe vi alene overlader det til arbejdsmarkedets parter at varetage børne- og familiepolitikken, er det ikke barnets interesser, der kommer i første række.” (Edit: mest læste i 2020)

OPS – 9. maj 2020 – “Oplysninger til Politikerne om Samfundet – OPS”, podcastserie om hvad der rører sig i samfundet lidt under radaren, denne gang om coronakrisens virkninger på virksomheder og samfund.

Samfundsanalyse.dk 6. maj 2020 Analyse af coronakrisens effekter på virksomheder og samfund ved Karen Lumholt. For Samfundsanalyse.dk og Lumholt & Stahlschmidt.

Berlingske 24. marts 2020 Pierre Colignon sammenligner i en klumme Karen Lumholt med Donald Trump – en tvivlsom ære. Collignon har set en Twitter-bemærkning, hvor KL kritiserer journalisternes tilgang til krisen.

TV2 Østjylland 2. feb. 2020 Karen Lumholt og familierådgiver Marie Moesgaard i interview til TV2’s Morklubben om hvordan småbørnsforældre skal have (bedre) mulighed for at arbejde mindre.

2019 

Kristeligt Dagblad 03.12.2019 – kuren mod klimadepression er at handle. “Her er en liste til dig, der vil undgå klimadepression”. Kronik af Karen Lumholt.

Kristeligt Dagblad 29.11.2019 – farvel til 10’erne: “Fra rådden banan til…” Karen Lumholt citeres i en analyse af hvordan udkantsdanmark ændrede sig i det tiår, vi nu forlader.

Politiken 23.11.2019 “Forældrestanden må tilbageerobre kontrol og autoritet”, siger Anne-Sofie Allarp i trendartikel, som tager afsæt i bl.a. Familiepolitisk Netværk og Karen Lumholts analyser – påstanden er bl.a. at forældre er blevet for usikre på deres egen autoritet og dømmekraft.

Århus Update 16.08.19Familiepolitisk temadag på Kvindemuseet i Århus – om kvindelivets overgange, her barsel. Med økonomiprofessor Nina Smith, Karen Lumholt og Bedre Barsel.

K1 04.07.2019 – K1 – Netmediet for Kommunikatører, har et interview med Karen Lumholt om det nye kommunikationsparadigme “Kommunikation 4.0”.

Kommunen 18.06.2019 – “Se på jeres frivillige, måske er de samfundets nye entreprenører?”Karens kronik i “Kommunen” (hvis ikke første link virker, så prøv dette) om en overset gruppe, nemlig de frivillige der ikke bare er frivillige, men velfærdssamfundets innovatører.

“Oplysninger til Politikerne om Samfundet” 10. – 17. juni 2019 – tre programmer fra Folkemødet på Bornholm:

Pædagogen 07.06.19 Karen Lumholt om bevægelsen #HvorErDerEnVoksen: ”Der har rejst sig en forældrebevægelse, som er en ægte græsrodsbevægelse, og hvis omfang er historisk i Danmark.”

FAMPOL 15. maj – 4. juni 2019 – interviews med partiernes børnepolitiske ordførere, 12 i alt, i anledning af folketingsvalget den 5. juni 2019 – Karen Lumholt i samtale med alle partiernes ordførere på børn/unge- og familieområdet.

Radio24syv 27.04.2019 – RomerRiget om fællesskaber LINK til Radio24syvs arkiv på Podbean – Karen Lumholt og Paul Natorp i samtale med Knud Romer om hvordan fællesskaber mellem mennesker er truet af digitalisering, centralisering og professionalisering – og de nye fællesskaber, der opstår på trods af dette.

Grøn Forskel 10.04.2019 klimavenlig forårsrengøring. Karens fortid som familie- og forbrugerrådgiver fornægter sig ikke. Her handler det om hovedrengøring næsten uden kemi.

DR P1 12.03.2019 – “Manus Manege”, Samtaleprogram på P1, udforsker ægteskaber, som holder længe. Karen Lumholt og Anders Stahlschmidt har holdt sammen i 30 år. (her er et alternativt link)

Frederiksborg Amts Avis 22.02.2019 Små byer næres af hverdagen – interview med Karen Lumholt om bevaring og fornyelse af små byerns bymidte

2018

Grøn Forskel 12.12.2018 – Karens grønne husholdningsklumme om hvordan man undgår madspild derhjemme – ved at opbevare sine madrester, så de rent faktisk bliver spist. Godt for klimaet – og godt for husholdningsøkonomien.

Grøn Forskel 30.10.2018 – Karen skriver om bæredygtighed i hverdagen. Her om at spare på de dyre dråber vand – Jordens truede ressource af ferskvand.

Kristeligt Dagblad 23.10.2018 – Karens klumme i Kristeligt Dagblad i oktober handler om den måde selv dygtige professionelle kommer nederst i videnshierarkiet, hvis de er praktikere og ikke teoretikere.

Gymnasieskolen 15.10.2018 – Fagmagasinet for gymnasielærerne skriver i et temanummer om fremtidens medlemsdemokrati og fællesskaber og har i den forbindelse interviewet Karen Lumholt.

Sjællandske 27.09 2018 Børn skal da arbejde – Karen Lumholt i Havdrup ved Solrød. Sjællandske skriver om arrangementet.

Kristeligt Dagblad 19.09.2018 – Karens klumme i KD i september handler om menneskesynet – homo economicus. At mennesket først og fremmest selvinteresseret og egennyttemaksimerende er en besynderlig tankegang.

Nordjyske Medier 29.08.2018 til 19.09.2018 – i fire artikler stiller Nordjyske skarpt på “fremtidens fællesskaber” og har har i den forbindelse interviewet Karen Lumholt over fire artikler:

P1 Debat 28.08.2018 – P1 Debat diskuterer regeringsindsatsen for de udsatte børn. Venstres ordfører Britt Bager og SF’s ordfører Jacob Mark er i studiet sammen med BUPL’s formand Elisa Bergmann og Karen Lumholt, som repræsenterer Familiepolitisk Netværk.

Kristeligt Dagblad 26.07.2018 – debatinterview om Futuriblen Fremtidens Fællesskaber, som Karen har redigeret for Selskabet for Fremtidsforskning: Nye fællesskaber tager over, hvor velfærdssamfundet kommer til kort.

Politiken 13.07.2018 interviewer Karen ifm. en artikelserie om flyttemønstre – journalisten skal bruge pointen om at de yngre familier søger mod nye fællesskaber.

Kristeligt Dagblad 27.06.2018 – Karens klumme i juni handler om tavshedskulturen i det offentlige: Den mundkurv som pædagoger og lærere pålægges og pålægger sig selv. Forældre bør råbe op af hensyn til børnene.

Forældre & Fødsel juni 2018 – Prisuddeling. Motivation for uddeling af pris til Karen Lumholt.

Kristeligt Dagblad 13.06.2018 – Juni måneds klumme handler om værdien af at få ryddet ud og ryddet op. Overblik er en mangelvare hos både børnefamilier, den karrieretravle og den ældre, som i mangel på tid får samlet sig alt for mange ting.

Jyske Vestkysten 27.05.2018 – De dårlige normeringer i dagpasning i bl.a. Billund Kommune er i fokus og  Karen interviewes om de negative konsekvenser for børns udvikling.

Kristeligt Dagblad 23.05.2018 – Maj måneds klumme handler om de nye folkelige fællesskaber, der spirer frem overalt i Danmark i disse år. Karen Lumholt beskriver nogle af deres fællestræk, som er løs struktur, men økonomisk og social forpligtelse.

Kristeligt Dagblad 17.04.2018 – “Vores jagt på materiel rigdom har gjort os skrøbelige”. Karens klumme om hvordan forbrugersamfundet har gjort os ensomme og skabt mistrivsel, trods velstanden.

Politiken Plus 27.03.2018 – Karen i livedebat med LA’s Dennis Nørmark om stress. Begge fører tre vidner, bl.a. Thomas P. Boje, Bo Netterstrøm og Majbritt Berlau.

Gjensidige 20.03.2018 – Gjensidige er et forsikringsselskab med fokus på udkanten. De har deres eget blad, her med Karen Lumholti rollen som fremtidsforsker.

Politiken 17.03.2018 – Brevveksling med Dennis Nørmark om stress på forsiden af debatsektionen i Politiken. Er stress alene den enkeltes ansvar eller er der samfundsmæssige årsager til at så mange får stress?

Kristeligt Dagblad 14.03.2018 – Karens klumme i Kristeligt Dagblad om de unges nye signaler om mådehold: Skru ned, skær væk! Mådehold er blevet moderne.

Fagbladet Journalisten 07.03.2018 – Karen Lumholt og Anders Stahlschmidt i interview om deres faglige og private parløb: ”Hele vores hjem emmer lidt af arbejde”.

Kristeligt Dagblad 07.03.2018 – 8. marts er kvindernes kampdag. Den vigtigste kvindekamp lige nu er kampen for omsorg for vores børn, siger Karen Lumholt. For kvindernes største problem er, at alt det derhjemme stadig er forsømt. Omsorg for vores børn er den vigtigste kvindekamp i dag.

Lokalavisen Lyngby-Taarbæk 07.03.2018 – Foromtale af foredrag om børn og stress

Politiken 23.02.2018 – Debatindlæg af Karen Lumholt med næsten 400 medunderskrivere, der opfordrer til i protest at tage børnene hjem fra institutionerne, fordi de ansattes arbejdsforhold og normeringer er blevet for ringe.

Kristeligt Dagblad 07.02.2018 – Opsang til Mai Mercado i opdragelsesdebatten: Du retter skytset mod de forkerte! Debatindlæg. 

Avisen.dk 02.02.2018 – Karen Lumholt var som medvært med i aktionen “24 timer for de reformramte” til støtte for dem, der rammes af fattigdoms-reformerne.

LIME Magazine 04.01.18 Karen i en magasinartikel om at få hverdagen til at hænge sammen og at minimere stress i familien. Gå frem til s. 32-34. Titlen er “Hverdagen behøver ikke at være det værste du har”.

Radio24syv 2018 – Karen har i årets løb været mange gange i Radio24syv om arbejdsmarked (deltid), om syge børn (ret til at holde barn syg), om familiepolitik (ansvar for den manglende familiebalance), om generation Z, som prioriterer fællesskaber – og om meget andet. Klippene er ikke længere tilgængelige.

2017 

Kristeligt Dagblad 28.11.17– Klumme i Kristeligt Dagblad om livskvalitet, fællesskaber og relationer: De unge går offline

Kristeligt Dagblad 24.10.17– Klumme i Kristeligt Dagblad om livskvalitet, fællesskaber og relationer: Onlinesamfundet gør vores liv kedeligere

Avisen.dk 26.08.17 – Interview med Karen ifm. debatten om udvidede åbningstider i børneinstitutionerne, som er et krav fra DA og Fagbevægelsen: ”Det helt store problem er at vi har droppet den hjemmegående husmor”, vi skal dog ikke have kvinderne tilbage til kødgryderne.

Jyllands Postens kronik 21.07.2017 – Karen Lumholts vinkel på debatten om curlingforældre. “Vi har indrettet et mærkværdigt samfund, hvor vi bruger flest kræfter på vores børn, når de kan selv – og færrest når de har mest brug for os” 

Kristeligt Dagblad 29.05.2017 – Landsbyen findes såvel i byen som på landet. Karens semipoetiske debatartikel om barselstidens ensomhed, det lokale fællesskab, som vi længes efter i alle aldre, og de unge, der efterspørger en landsby at blive en del af.

HK Bladet 12.04.2017 – Karen Lumholt og Lisbeth Odgaard er blevet bedt om at vurdere work-life balancen i den nye overenskomst, som er til afstemning blandt industriens ansatte. Interview. 

Politiken søndag 02.04.2017 – Debatindlæg om husarbejdet og det ubetalte omsorgsarbejde, som i Danmark er rekordlavt pga. kvinders høje erhvervsfrekvens. Svar til Charlotte Rønhoff fra Dansk Industri, der mener rengøringshjælp kan få flere kvinder til at arbejde mere.

Berlingske Tidende 14.03. 2017– kronik om værdien af det ubetalte arbejde i anledning af 8. marts. Kronikken handler om ligestilling på en utraditionel måde. “Ægte ligestilling får vi ikke, før de traditionelt kvindelige arbejds- og livsopgaver bliver ligestillet (…) bliver æret, respekteret og tillagt værdi”, mener Karen Lumholt

DenOffentlige.dk  02.03.2017 – Karen Lumholt har sammen med Jonas Norgaard Mortensen, Preben Melander m.fl. skrevet et essay om den store idepolitiske krise, som verden befinder sig i. Om den dobbelte udpining af mennesker og natur.

Berlingske Tidende 27.02.2017 og 05.03.2017 – Karen i stort interview om hvordan arbejdsmarkedet skal tænkes forfra, for at tilgodese familielivet påny. “Det bliver dyrt for Danmark at vi har skævvredet balancen mellem familie- og arbejdsliv”. Artiklen var i papiravisen nogle dage efter – også her.

 Ugebrevet A4 23.02.2017 – Dette interview med Karen Lumholt om livsfasepolitik blev et af de mest læste artikler i A4 i foråret. Om at gøre arbejdsmarkedet mere gearet til forskellige livsfaser – i stedet for “one size fits all”. En opsang til fagbevægelsen, om at det er på tide at lade livsfaserne bestemme.

Sjællandske 08.02 2017 Er børnefamilierne pressede? Sjællandske fremfører forskellige argumenter.

Kommunen 22.01.2017– “Giv mig en moden chef”, Karen Lumholts indlæg om livsfasepolitik – et af årets mest læste i ugebladet Kommunen. Ønsket er at cheferne bliver “bedre til at sætte unge og gamle sammen og derved tage presset fra de nyuddannede og give de modne den status, de fortjener.” Artiklen førte bl.a. til dette event på Folkemødet 2017: “Skal vi sige farvel til de unge ledere?”

2017 Altivisten – Emilie Lumholt Stahlschmidt er aktiv i ungdomspolitik – hun fortæller hvordan hun er blevet inspireret af sin mor, Karen Lumholt.

2016

Berlingske Tidende 04.09.2016 Søndag 3. sektion– Karen Lumholt og Anders Stahlschmidt i personligt interview om næste livsfase: “Hvad skal der ske nu, hvor ungerne er fløjet fra reden?”

Information 31.08.2016 Karen skriver dagens kronik sammen med 5 andre i initiativet #DetErVoresSamfund om “Det måske egnede samfund”

Ryk Verden News 22.08.2016 –  Jagten på en ny medievirkelighed – podcast med Karen Lumholt om konstruktiv journalistikOgså her.

Mediehuset Den Offentlige 12.06.16 – Debat på Folkemødet om New Public Management. NPM hudflettes.

Ung på Landet – debat på Folkemødet 2015 – Karen Lumholt og Oprør fra Udkanten – Mulighedernes Land 2.0

Ekstra Bladet 07.05.2016 –  Tema om deleøkonomi med Karen Lumholt, Mona Hvid m.fl.

DR.dk 17.04.2016DR.dk’s dækning af Familiepolitisk Netværks 16 anbefalinger.

Fyens.dk 17.04.2016De familiepolitiske anbefalinger får massiv dækning i mange medier, hvoraf kun få er medtaget her – her er det Stine Bosse, der bakker dem op (det er i øvrigt ikke korrekt, at tænketanken Cura står bag Familiepolitisk Netværk, som der står i artiklen).

TV2.dk 17.04.2016 – Vi tror vi er verdens bedste, men det har vi ingen grund til at tro. I Norden er vi de værste. Familiepolitiske anbefalinger.

Politiken 11.04.2016 – Karen Lumholt i“Dagens Citat”: Systemet er blevet et mål i sig selv, men vi har glemt menneskers velfærd som et mål.

Kristeligt Dagblad 08.04.2016 – Portræt-interview med Karen Lumholt. “Andre bygger havestuer, jeg vil bygge bevægelser”

Information 12.03.2016 – Hvem betaler prisen for forældrenes fravær? I debatten om mors og fars arbejdstid, har vi glemt at lytte til børnene Læs debatindlægget i Information og se illustrationen

Magisterbladet 12.02.2016- Interview med Eva Secher Mathiasen og Karen Lumholt: Vi står foran et folkeligt oprør mod det rene politiske fokus på arbejde og vækst. Læs artiklen

DR.dk 07.01.2016 – Karen Lumholt:Længere til arbejde betyder mindre tid til børneneNyhed om øgede pendlertider

2016 S-tilgang i palliation. Karen Lumholt artikel i sygeplejefaglig bog om værdien af erindringsfortælling – at hjælpe den syge med at afslutte livet ind og binde en sløjfe Artiklen er målrettet sygeplejersker.

2015

Kristeligt Dagblad 23.12.2015 – “Jeg har det allerbedst, når jeg ikke siger noget”. Portræt af Karen Lumholt. Læs artiklen.

TV2 Nyhederne 21.12.2015 – Forældre i protest: Har fået nok af besparelser og børnefabrikker. Læs artiklen.

Berlingske Tidende 12.12.2015 – Karen Lumholt i stor temaartikel om årtierne – her om 00’erne, hvor individualismen kammede over og vi tog afsked med den. “Vi kan simpelthen ikke undvære hinanden”.

Kristeligt Dagblad 26.11.2015 – Karen Lumholt: “Velfærd er omsorg. Vores samfundsøkonomi ville få det bedre, hvis forældre arbejdede mindre”. Læs debatindlægget.

Kristeligt Dagblad 23.11.2015 – Sine og Christian er spændt ud mellem familie og fuldtidsjob. Citater. Læs artiklen.

P1 Radioavisen 23.11.2015 – Radioavisen om Cevea-undersøgelsen, formidlet i Kristeligt Dagblad, om at børnefamilier i DK arbejder mest i EU kun marginalt overgået af Sverige. På tide at se på børnenes behov for nærvær med forældrene!

Kommunikationsforum 20.11.2015 – Karen Lumholt citeres i analysen om den stille protest mod markedsgørelsen, som livet på landet repræsenterer – og måske i stigende grad gør: Et stille ungdomsoprør er på vej i Udkantsdanmark

Politiken 17.11.2015 – Forældre i Danmark arbejder mere end alle andre grupper. Karen Lumholt i Politiken Søndag som svar på indlæg fra den borgerligt-liberale debattør Dennis Nørmark. Læs artiklen

Berlingske Tidende 23.10.2015 – Karen Lumholt i stort interview om familiepolitik. Man holder sin kæft og bekender sig kun til de allernærmeste om, hvordan pokker man skal få det hele til at fungere”.

Weekendavisen 11.09.2015 – Karen Lumholt citeres i en af de mest faktuelt underbyggede artikler, der har været om børnefamilierne. Læs artiklen

Radio24syv 24.09.2015 – Karen Lumholt sammen med Martin Ågerup fra Cepos – om ret til deltid som en vej til et arbejdsmarked, der er indrettet efter at vi har et liv ved siden af arbejdet. Hør indslaget – Indslaget ligger sidst i klippet – de sidste 12 minutter.

Kristeligt Dagblad 18.09.2015 – Forældre bør lade børn kede sig hjemme. Karen Lumholt citeres. Læs artiklen.

Ventilen 17.08.2015 – Ensomhed er hele samfundets ansvar – Kristeligt Dagblad-kronik Citeret i Ventilen

Lederweb.dk 28.08.2015 – Artikel om ledelse på baggrund af personalismen: Hvad Kant og Grundtvig kan lære dig om ledelse. Artikel af Karen Lumholt og Jonas Norgaard Mortensen

Lederweb.dk 28.08.2015 – Hvad Kant og Grundtvig kan lære dig om relationer. Artikel om ledelse af Karen Lumholt og Jonas Norgaard Mortensen. Læs artiklen

P4 København 29.08.2015 – Karen Lumholt i DR Danmark Direkte: – Hvis ensomhed er bagsiden af samfundets individualisering, kan den også mindskes strukturelt. Hør indslaget – (13.38)

Kristeligt Dagblad 13.07.2015 – Kronik af Karen Lumholt: “Ensomhed er menneskeskabt – ikke en naturlov”.

P1 Orientering 07.07.2015 – Karen Lumholt i P1 Orientering, sammen med Johannes Andersen fra Ålborg Universitet – emnet er hvorfor danskerne får færre børn og hvad vi kan gøre ved det. Hør indslaget.

Deadline på DR2 23.06.2015 – Er DF’s store fremgang udtryk for “Udkantsdanmarks” protest mod hovedstadseliten? I debatten medvirker Karen Lumholt og forfatteren Lars Olsen samt redaktøren af Rokokoposten. Se indslaget.

Ung På Landet juni 2015 – artikel fra Folkemødet om Oprør fra Udkanten, Mulighedernes Land 2.0, med Karen Lumholt, Birthe Lindahl og Finn Slumstrup.  http://www.ungpålandet.dk/fra-land-til-by-311123

Kommunikatøren 10.06.2015 – udg. af Dansk Kommunikationsforening:Mennesker følger mennesker – ikke budskaber”. Artikel af Karen Lumholt og Jonas Norgaard Mortensen. Læs artiklen.

Information 09.06.2015 – “Velfærd er at være forbundet til nogen eller noget” – kronik af Karen Lumholt og Elsebeth Gerner Nielsen.

Information 29.04.2015 – Opgør med BNP-fetich. Kronik af Karen Lumholt, Michael Schluter og Jonas Norgaard Mortensen om relationel velfærd og grundlæggende systemkritik. Læs kronikken

Mediehuset DenOffentlige.dk 29.04.2015 – “Systemverdenen har taget magten fra menneskers livsverden” Læs artiklen i DenOffentlige

Mediehuset DenOffentlige.dk 23.04.2015-“Den store hemmelighed om det gode liv på landet”.Blogindlæg af Karen Lumholt. Eliten har ikke øje for det gode liv på landet.

Samudvikling 20.04.2015 – Karen Lumholt om personalisme og livslære

Nordjyske Stiftstidende 06.04.2015 og HorsensFolkeblad.dk 05.04.2015 – Ældre mener: Børnefamilier har det svært i dag Læs artiklen

Avisen.dk 05.04.2015 – om arbejds- og familietid. “Godt man ikke er børnefamilie i dag”. Flere eksperter og Karen Lumholt udtaler sig. – Vi kender ikke de fulde konsekvenser, men noget er begyndt at vise sig i form af voldsom stigning i stress og unges mistrivsel. Læs interviewet

Ugebrevet A4 24.03.2015 – Karen Lumholt: “Hvis du beder om deltid, bliver du typisk betragtet som uambitiøs. Man burde i stedet sige: – Den her person forstår værdien af relationer og omsorg”. Se artiklen, hvor også prof. Thomas P. Boje citeres

Ritzaus Bureau 23.03.2015  ogAvisen.dk 24.03.2015 – “Danskerne: Så lad dog børnefamilier arbejde mindre” Læs artiklen

Ugebrevet A4 23.03.2015 – Danskerne: Børnefamilier skal have mulighed for at arbejde mindre Læs artiklen

Kommunalbladet 20.03.2015 – Borgernes tillid til det offentlige daler Læs artiklen

Socialrådgiveren 12.03.2015 – Borgeren måler kvalitet i omsorg og nærvær Læs artiklen (pdf)

Information 05.03.2015 – Forældrenes Landsforening og tænketanken CURA vil have forbedret forholdene for danske børnefamilier. I Sverige har forældre ret til 60 sygedage om året pr. barn.  Læs artiklen

Danske Kommuner 26.02.2015 – Vi er tilfredse med det offentlige, men tror, naboen er utilfreds. Læs artiklen

DR.dk 25.02.2015 – Karen Lumholt: “Det er ikke forældrene, det er synd for. Det er børnene”. Der er tegn på, at unge i 18-19 års alderen mistrives og har lavt selvværd. Læs artiklen, der bygger på P1 Eftermiddag

DR P1 Debat 24.02.2015 – Debatom børnefamilier med Karen Lumholt og Ning de Coninck-Smith: Er de stressede som aldrig før eller priviligerede som ikke tidligere? Hør udsendelsen (start 01.01.09) Invitationen var på baggrund af dette debatindlæg

Kristeligt Dagblad 24.02.2015 – Politikere erkender: Familiepolitik er forsømt Læs artiklen.

Information 24.02.2015 – Kronikken af Karen Lumholt: “Det Danmark vi kender er ikke et teknokrati”. Kronikken er kritisk over for performancekulturen og “nødvendighedens politik”.

Politiken 23.02.2015 – “Hveranden føler at arbejdet fylder for meget i fritiden”Om det grænseløse arbejde. Læs artiklen

Politiken 20.02.2015 – Blog: “Systemmenneskene går hjem hver dag med en tilfredshed i maven”. Læs artiklen

HK-Kommunal.dk 18.02.2015 – Borgernes tillid til det offentlige daler

Mediehuset DenOffentlige.dk 17.02.2015- Utilfredsheden med det offentlige vokser Læs artiklen

Børsen.dk 17.02.2015 – Utilfredsheden med det offentlige vokser Læs artiklen

Ugebrevet A416.02.2015 m.fl. Cura: Utilfredsheden med det offentlige vokser! Læs artiklen og denne og denne og denne

Politiken 14.02.2015 – Karen Lumholts debatindlæg som svar til Ning de Coninck Smith: Her er seks grunde til at børnefamilierne er pressede

Avisen.dk 14.02.2015 – Kritik af professor Ning de Coninck-Smiths udtaleleser. “Hallo professor: Ikke kun speltmødre siger stop” Læs artiklen

Politiken 14.02.2015 – Debat: Så lyt dog til børnefamilierne! Læs debatindlægget

Kristeligt Dagblad 03.02.2015 –  Epinion: Familien betyder mest for danskerne. Læs artiklen.

TV2 Bornholm 29.01.2015 – “Danmark er blevet et system” Læs artiklen.

Mediehuset Denoffentlige.dk 12.01.2015 –  “Antologi om relationer som vejen til ny velfærd”. Læs artiklen om den første af to antologier.

2014

Mediehuset DenOffentlige.dk 16.12.2014 – Det siger Cevea, Cepos og Cura om velfærdskursen Læs artiklen.

Mediehuset Denoffentlige.dk 15.12.2014 – Hvad sker der med velfærdsstaten? “Tænketanke efterlyser ny kurs i velfærdsdebatten”. Læs artiklen.

TV2 Lorry 01.12.2014 – Karen Lumholt i Meningsmaskinen: Om fænomenet ”Not in my backyard” Se indslaget.

Fagbladet Børn og Unge 20.11.2014 – Tema om Pædagogers nærvær, starter page 8 (sidetal 14) – interview med Karen Lumholt og Rasmus Willig.

Fagbladet Børn & Unge 20.11.2014 (onlineversion) – Temaet om pædagogers nærvær. Alternativt link her til temaet her.

Sjællandske 04.11.2014 Svenskerne får 60 dage om året til at passe syge børn – det gør danskerne ikke. Sjællandske interviewer

TV2 Lorry 10.11.2014 – Karen Lumholt i Meningsmaskinenom profilplejehjem Se indslaget.

TV2 Lorry 06.10.2014 – Karen Lumholt i Meningsmaskinen: Generationerne – hvem er forkælede? Se indslaget.

TV2 Lorry 06.10.2014 – Karen Lumholt i Meningsmaskinen: Kører bedsteforældrene på frihjul? Se indslaget.

Mediehuset DenOffentlige.dk 23.09.2014 –Tænketanke enige: Slå teknokratiet ned. Tre tænketanke enige om, at teknokratiet er gået for vidt. Læs artiklen.

Mediehuset DenOffentlige.dk 15.09.2014 – Nyt Familiepolitisk Netværk vil have stressede børnefamilier på den politiske dagsorden Læs artiklen.

Politiken 12.09.2014 – Ny bevægelse vil have bedre familiepolitik i Danmark. Artikel om Familiepolitisk Netværk. Læs artiklen.

Børsen 08.09.2014 – Lad os tage familiedebatten seriøst 2 Læs debatindlægget.

Børsen 01.09.2014 – “Lad os tage familiedebatten seriøst” Læs debatindlægget.

Politiken 31.08.2014 – Gør oprør og red jeres børn og parforhold, forældre! Læs artiklen.

Mediehuset DenOffentlige.dk 30.08.2014 –Cura’s sommermøde: Hvordan skaber vi en ny politisk kultur? Læs artiklen. 

Avisen.dk 22.08.2014 – Lad forældre gå på deltid til barnet er 8 år Læs artiklen.

DR P1 Orientering 01.08.2014 – Debat mellem Karen Lumholt og socialminister Manu Sareen om familepolitik. Hør indslaget

Information 02.07.2014 – Karen Lumholt: Rigtig politik foregår uden for Christiansborg! Læs debatindlægget

TV2 Lorry/Lounge 30.06.2014 – Karen Lumholt og Helle Rosdahl m.fl.: Danske forældre har alt for travlt Se indslaget.

Berlingske 22.06.2014 – Kronik af Karen Lumholt, Helle Rosdahl Lund m.fl.: Det gode børneliv kræver en familiepolitik Læs kronikken.

Mediehuset DenOffentlige 22.05.2014 –Tænketanken Cura opruster: Vil være idepolitisk alternativ til røde og blå Læs artiklen. 

Information 10.05.2014-Stressede børnefamilier har brug for en livsfasepolitik Læs debatindlægget og se illustrationen – Her er et alternativt link

Mediehuset DenOffentlige.dk 08.05.2014 – Nyhed om udnævnelse af Karen Lumholt som direktør for Tænketanken Cura, læs artiklerne ifm. udnævnelsen her og her.

Kristeligt Dagblad 02.05.2014 – Skal samfundet gøre mere for at lette pressede børnefamilier? Duel mellem Martin Ågerup fra Cepos og Karen Lumholt fra Cura. Læs artiklen.

Ugebladet Kommunen 28.03.2014 – Kronik af Karen Lumholt:Der er brug for at genrejse folkeligheden”. Læs kronikken

Løsgængeren på Radio24syv feb. 2014 – radiodebat om husholdning, opdragelse og børnearbejde – med Søren Fauli og Karen Lumholt

2009 – 2013

Fagbladet Journalisten 28.10.2013 –Anmeldelse af Karen Lumholts bog “Historier der flytter mennesker”.

Mediehuset DenOffentlige 22.08.13 – Karen om hvordan sociale medier skaber nye muligheder for omsorg mellem mennesker. Lisbet Zornig er skeptisk. Læs artiklen

Danske Kirkedage i Viborg 2013 – Karen holder oplæg på danske kirkedage i Viborg for Grundtvigsk Forum under overskriften “Hvad er Folkelighed”?

Fagbladet Journalisten 12.11.2012 – Karen Lumholt om konstruktiv journalistik: Målet er en konstruktiv Cavling

Fagbladet Journalisten 03.02.2011 – Facebookrevolutionen. Blogindlæg om de sociale mediers betydning for de politiske bevægelsers hurtighed. Her er indlægget gengivet i Gyldendals Historieportalen, som henvender sig til gymnasiet

Fyens.dk 04.06.2009 – interview fra Fyens Stiftstidende om bogen Fra biks til business – Karens bog om iværksættere, mompreneurs og at kende sit værd som selvstændig.

Femina 25.02.2009 – Om bogen ”Fra biks til business”. Karen Lumholts bog til kvinder, som starter selvstændig virksomhed. Læs artiklen i Femina

Mama.dk 2009 – Forfatterne til bogen “Børn skal da arbejde”, Karen Lumholt og Marie Kraul, giver gode råd Læs interviewet i Mama.

Information 17. juli 1998Forældre har et ansvar – anmeldelse af Karen Lumholt og Karin Hegelunds bog “Håndbogen for forældre til skolebørn”

 

Nedenfor er der en del gengangere, som til gengæld har nogle andre links end ovenfor – find evt. det alternative link nedenfor, hvis der er links ovenfor, der ikke er aktive:

Kristeligt Dagblad 23. 10. 2018 – Karens klumme i Kristeligt Dagblad i oktober handler om den måde selv dygtige professionelle kommer nederst i videnshierarkiet, hvis de er praktikere og ikke teoretikere.

Gymnasieskolen 15. 10. 2018 – Fagmagasinet for gymnasielærerne skriver i et temanummer om fremtidens medlemsdemokrati og fællesskaber og har i den forbindelse interviewet Karen Lumholt.

Kristeligt Dagblad 19. 09. 2018 – Karens klumme i KD i september handler om menneskesynet – homo economicus. At mennesket først og fremmest selvinteresseret og egennyttemaksimerende er en besynderlig tankegang.

Nordjyske Medier 29.08. til 19.09. – i fire artikler stiller Nordjyske skarpt på fremtidens fællesskaber og har interviewet Karen Lumholt. Først den store baggrundsartikel om de nye fællesskaber.

– Her om de nye demokratiformer

– Her om nye former for fællesskabsøkonomier

– Her om de sociale mediers betydning for de nye landsbyer

P1 Debat 28.08.18 – P1 Debat diskuterer regeringsindsatsen for de udsatte børn. Venstres ordfører Britt Bager og SF’s ordfører Jacob Mark er i studiet sammen med BUPL’s formand Elisa Bergmann og Karen Lumholt, som repræsenterer Familiepolitisk Netværk.

Kristeligt Dagblad 26. 07. 2018 – debatinterview om Futuriblen Fremtidens Fællesskaber, som Karen har redigeret for Selskabet for Fremtidsforskning: Nye fællesskaber tager over, hvor velfærdssamfundet kommer til kort.

Politiken 13. 07. 2018 interviewer Karen ifm. en artikelserie om flyttemønstre – journalisten skal bruge pointen om at de yngre familier søger mod nye fællesskaber.

Kristeligt Dagblad 27. 06. 2018 – Karens klumme i juni handler om tavshedskulturen i det offentlige: Den mundkurv som pædagoger og lærere pålægges og pålægger sig selv. Forældre bør råbe op af hensyn til børnene.

Kristeligt Dagblad 13.06.18 – Juni måneds klumme handler om værdien af at få ryddet ud og ryddet op. Overblik er en mangelvare hos både børnefamilier, den karrieretravle og den ældre, som i mangel på tid får samlet sig alt for mange ting.

Jyske Vestkysten 27.05.18 – De dårlige normeringer i dagpasning i bl.a. Billund Kommune er i fokus og  Karen interviewes om de negative konsekvenser for børns udvikling.

Kristeligt Dagblad 23.05.18 – Maj måneds klumme handler om de nye folkelige fællesskaber, der spirer frem overalt i Danmark i disse år. Karen Lumholt beskriver nogle af deres fællestræk, som er løs struktur, men økonomisk og social forpligtelse.

Kristeligt Dagblad 17.04.18 – “Vores jagt på materiel rigdom har gjort os skrøbelige”. Karens klumme om hvordan forbrugersamfundet har gjort os ensomme og skabt mistrivsel, trods velstanden.

Politiken Plus 27.03.18 – Karen i livedebat med LA’s Dennis Nørmark om stress. Begge fører tre vidner, bl.a. Thomas P. Boje, Bo Netterstrøm og Majbritt Berlau.

Gjensidige 20.03.18 – Gjensidige er et forsikringsselskab med fokus på udkanten. De har deres eget blad, her med Karen Lumholt i rollen som fremtidsforsker.

Politiken 17.03.18 – Brevveksling med Dennis Nørmark om stress på forsiden af debatsektionen i Politiken. Er stress alene den enkeltes ansvar eller er der samfundsmæssige årsager til at så mange får stress?

Kristeligt Dagblad 14.03.18 – Karens klumme i Kristeligt Dagblad om de unges nye signaler om mådehold: Skru ned, skær væk! Mådehold er blevet moderne.

Fagbladet Journalisten 07.03.18 – Karen Lumholt og Anders Stahlschmidt i interview om deres faglige og private parløb: ”Hele vores hjem emmer lidt af arbejde”.

Kristeligt Dagblad 07.03.18 – 8. marts er kvindernes kampdag. Kvindernes største problem lige nu er, at ingen derhjemme tager sig af børnene. Oplæg til aktionen #TagBørneneHjem: Kampen for omsorg er den vigtigste kvindekamp i dag.

Lokalavisen Lyngby-Taarbæk 07.03.18 – Foromtale af et foredrag om børn og stress

Politiken 23.02.18 – Debatindlæg af Karen Lumholt med næsten 400 medunderskrivere, der opfordrer til i protest at tage børnene hjem fra institutionerne, fordi de ansattes arbejdsforhold og normeringer er blevet for ringe.

Kristeligt Dagblad 07.02.18 – Opsang til Mai Mercado i opdragelsesdebatten: Du retter skytset mod de forkerte! Debatindlæg. 

Avisen.dk 02.02.18- Karen Lumholt var som medvært med i aktionen “24 timer for de reformramte” til støtte for dem, der rammes af fattigdoms-reformerne.

Radio24syv 2018 – Klippene findes kun i meget store bidder (eller også er de ikke tilgængelige). Karen har været mange gange i Radio24syv i både 2016, 2017 og 2018 om arbejdsmarked (deltid), om syge børn (ret til at holde barn syg), om familiepolitik generelt (debat om ansvar for den manglende familiebalance), om generation Z, som prioriterer anderledes og om meget andet.

LIME Magazine 04.01.18 Karen i en magasinartikel om at få hverdagen til at hænge sammen og at minimere stress i familien. Gå frem til s. 32-34. Titlen er “Hverdagen behøver ikke at være det værste du har”.

Kristeligt Dagblad 28.11.17 – Klumme i Kristeligt Dagblad om livskvalitet, fællesskaber og relationer: De unge går offline

Kristeligt Dagblad 24.10.17 – Klumme i Kristeligt Dagblad om livskvalitet, fællesskaber og relationer: Onlinesamfundet gør vores liv kedeligere

Avisen.dk 26.08.17 – Interview med Karen ifm. debatten om udvidede åbningstider i børneinstitutionerne, som er et krav fra DA og Fagbevægelsen. “Det helt store problem er, at vi har droppet den hjemmegående husmor…”

Jyllands Postens kronik 21.07.2017 – Karen Lumholts vinkel på debatten om curlingforældre. “Vi har indrettet et mærkværdigt samfund, hvor vi bruger flest kræfter på vores børn, når de kan selv – og færrest når de har mest brug for os” 

Kristeligt Dagblad 29.05.2017 – Landsbyen findes såvel i byen som på landet. Karens semipoetiske debatartikel om barselstidens ensomhed, det lokale fællesskab, som vi længes efter i alle aldre, og de unge, der efterspørger en landsby at blive en del af.

HK Bladet 12.04.2017 – Karen Lumholt og Lisbeth Odgaard er blevet bedt om at vurdere work-life balancen i den nye overenskomst, som er til afstemning blandt industriens ansatte. Interview. 

Politiken søndag 02.04.2017 – Debatindlæg om husarbejdet og det ubetalte omsorgsarbejde, som i Danmark er rekordlavt pga. kvinders høje erhvervsfrekvens. Svar til Charlotte Rønhoff fra Dansk Industri, der mener rengøringshjælp kan få flere kvinder til at arbejde mere.

Berlingske Tidende 14.03. 2017kronik om værdien af det ubetalte arbejde i anledning af 8. marts. Kronikken handler om ligestilling på en utraditionel måde. “Ægte ligestilling får vi ikke, før de traditionelt kvindelige arbejds- og livsopgaver bliver ligestillet (…) bliver æret, respekteret og tillagt værdi”, mener Karen Lumholt

DenOffentlige.dk  02.03.2017 – Karen Lumholt har sammen med Jonas Norgaard Mortensen, Preben Melander m.fl. skrevet et essay om den store idepolitiske krise, som verden befinder sig i. Om den dobbelte udpining af mennesker og natur.

Berlingske Tidende 27.02.2017 og 05.03.2017 – Karen i stort interview om hvordan arbejdsmarkedet skal tænkes forfra, for at tilgodese familielivet påny. “Det bliver dyrt for Danmark at vi har skævvredet balancen mellem familie- og arbejdsliv”. Artiklen var i papiravisen nogle dage efter – også her.

Ugebrevet A4 23.02.2017 – Dette interview med Karen Lumholt om livsfasepolitik blev et af de mest læste artikler i A4 i foråret. Om at gøre arbejdsmarkedet mere gearet til forskellige livsfaser – i stedet for “one size fits all”. En opsang til fagbevægelsen, om at det er på tide at lade livsfaserne bestemme.

Kommunen 22.01.2017 – “Giv mig en moden chef”, Karen Lumholts indlæg om livsfasepolitik – et af årets mest læste i Kommunen. Ønsket er at cheferne bliver “bedre til at sætte unge og gamle sammen og derved tage presset fra de nyuddannede og give de modne den status, de fortjener.” Artiklen førte bl.a. til dette event på Folkemødet 2017: “Skal vi sige farvel til de unge ledere?”

Berlingske Tidende 04.09.2016 Søndag 3. sektion – Karen Lumholt og Anders Stahlschmidt i personligt interview om næste livsfase: “Hvad skal der ske nu, hvor ungerne er fløjet fra reden?”

Information 31.08.2016 Karen skriver dagens kronik sammen med 5 andre i initiativet #DetErVoresSamfund om “Det måske egnede samfund”

Ryk Verden News 22.08.2016 –  Jagten på en ny medievirkelighed – podcast med Karen Lumholt om konstruktiv journalistik. Også her.

Mediehuset Den Offentlige 12.06.16 –  Debat på Folkemødet om New Public Management. NPM hudflettes.

Ekstra Bladet 07.05.2016 –  Tema om deleøkonomi med Karen Lumholt, Mona Hvid m.fl.

DR.dk 17.04.2016 DR.dk’s dækning af Familiepolitisk Netværks 16 anbefalinger.

Fyens.dk 17.04.2016 De familiepolitiske anbefalinger får massiv dækning i mange medier, hvoraf kun få er medtaget her – her er det Stine Bosse, der bakker dem op (det er i øvrigt ikke korrekt, at tænketanken Cura står bag Familiepolitisk Netværk, som der står i artiklen).

TV2.dk 17.04.2016 – Vi tror vi er verdens bedste, men det har vi ingen grund til at tro. I Norden er vi de værste. Familiepolitiske anbefalinger.

Politiken 11.04.2016 – Karen Lumholt iDagens Citat”: Systemet er blevet et mål i sig selv, men vi har glemt menneskers velfærd som et mål.

Kristeligt Dagblad 08.04.2016 – Portræt-interview med Karen Lumholt. “Andre bygger havestuer, jeg vil bygge bevægelser”

Information 12.03.2016 – Hvem betaler prisen for forældrenes fravær? I debatten om mors og fars arbejdstid, har vi glemt at lytte til børnene Læs debatindlægget i Information og se illustrationen

Magisterbladet 12.02.2016Interview med Eva Secher Mathiasen og Karen Lumholt: Vi står foran et folkeligt oprør mod det rene politiske fokus på arbejde og vækst. Læs artiklen

DR.dk 07.01.2016 – Karen Lumholt: Længere til arbejde betyder mindre tid til børnene. Nyhed om øgede pendlertider

Kristeligt Dagblad 23.12.2015 – “Jeg har det allerbedst, når jeg ikke siger noget”. Artikel om Karen Lumholt. Læs artiklen.

TV2 Nyhederne 21.12.2015 – Forældre i protest: Har fået nok af besparelser og børnefabrikker Læs artiklen.

Berlingske Tidende 12.12.2015 – Karen Lumholt i stor temaartikel om årtierne – her om 00’erne, hvor individualismen kammede over og vi tog afsked med den. “Vi kan simpelthen ikke undvære hinanden”.

Kristeligt Dagblad 26.11.2015 – Karen Lumholt: “Velfærd er omsorg. Vores samfundsøkonomi ville få det bedre, hvis forældre arbejdede mindre”. Læs debatindlægget.

Kristeligt Dagblad 23.11.2015 – Sine og Christian er spændt ud mellem familie og fuldtidsjob. Citater. Læs artiklen.

P1 Radioavisen 23.11.2015 – Radioavisen om Cevea-undersøgelsen, formidlet i Kristeligt Dagblad, om at børnefamilier i DK arbejder mest i EU kun marginalt overgået af Sverige. På tide at se på børnenes behov for nærvær med forældrene!

Kommunikationsforum 20.11.2015 – Karen Lumholt citeres i analysen om den stille protest mod markedsgørelsen, som livet på landet repræsenterer – og måske i stigende grad gør: Et stille ungdomsoprør er på vej i Udkantsdanmark

Politiken 17.11.2015 – Forældre i Danmark arbejder mere end alle andre grupper. Karen Lumholt i Politiken Søndag som svar på indlæg fra den borgerligt-liberale debattør Dennis Nørmark. Læs artiklen

Berlingske Tidende 23.10.2015 – Karen Lumholt i stort interview om familiepolitik. Man holder sin kæft og bekender sig kun til de allernærmeste om, hvordan pokker man skal få det hele til at fungere”.

Weekendavisen 11.09.2015 – Karen Lumholt citeres i en af de mest faktuelt underbyggede artikler, der har været om børnefamilierne. Læs artiklen

Radio24syv 24.09.2015 – Karen Lumholt sammen med Martin Ågerup fra Cepos – om ret til deltid som en vej til et arbejdsmarked, der er indrettet efter at vi har et liv ved siden af arbejdet. Hør indslaget – Indslaget ligger sidst i klippet – de sidste 12 minutter.

Kristeligt Dagblad 18.09.2015 – Forældre bør lade børn kede sig hjemme. Karen Lumholt citeres. Læs artiklen.

Ventilen 17.08.2015 – Ensomhed er hele samfundets ansvar – Kristeligt Dagblad-kronik Citeret i Ventilen

Lederweb.dk 28.08.2015 – Artikel om ledelse på baggrund af personalismen: Hvad Kant og Grundtvig kan lære dig om ledelse. Artikel af Karen Lumholt og Jonas Norgaard Mortensen

Lederweb.dk 28.08.2015 – Hvad Kant og Grundtvig kan lære dig om relationer. Artikel om ledelse af Karen Lumholt og Jonas Norgaard Mortensen. Læs artiklen

P4 København 29.08.2015 – Karen Lumholt i DR Danmark Direkte: – Hvis ensomhed er bagsiden af samfundets individualisering, kan den også mindskes strukturelt. Hør indslaget – (13.38)

Kristeligt Dagblad 13.07.2015 – Kronik af Karen Lumholt: “Ensomhed er menneskeskabt – ikke en naturlov”.

P1 Orientering 07.07.2015 – Karen Lumholt i P1 Orientering, sammen med Johannes Andersen fra Ålborg Universitet – emnet er hvorfor danskerne får færre børn og hvad vi kan gøre ved det. Hør indslaget.

Deadline på DR2 23.06.2015 – Er DF’s store fremgang udtryk for “Udkantsdanmarks” protest mod hovedstadseliten? I debatten medvirker Karen Lumholt og forfatteren Lars Olsen samt redaktøren af Rokokoposten. Se indslaget.

Kommunikatøren 10.06.2015 – udg. af Dansk Kommunikationsforening:Mennesker følger mennesker – ikke budskaber”. Artikel af Karen Lumholt og Jonas Norgaard Mortensen. Læs artiklen.

Information 09.06.2015 – “Velfærd er at være forbundet til nogen eller noget” – kronik af Karen Lumholt og Elsebeth Gerner Nielsen.

Information 29.04.2015 – Opgør med BNP-fetich. Kronik af Karen Lumholt, Michael Schluter og Jonas Norgaard Mortensen om relationel velfærd og grundlæggende systemkritik. Læs kronikken

Mediehuset DenOffentlige.dk 29.04.2015 – “Systemverdenen har taget magten fra menneskers livsverden” Læs artiklen i DenOffentlige

Mediehuset DenOffentlige.dk 23.04.2015“Den store hemmelighed om det gode liv på landet”. Blogindlæg af Karen Lumholt. Eliten har ikke øje for det gode liv på landet.

Samudvikling 20.04.2015 program om personalisme og livslære

Nordjyske Stiftstidende 06.04.2015 og HorsensFolkeblad.dk 05.04.2015 – Ældre mener: Børnefamilier har det svært i dag Læs artiklen

Avisen.dk 05.04.2015 – om arbejds- og familietid. “Godt man ikke er børnefamilie i dag”. Flere eksperter og Karen Lumholt udtaler sig. – Vi kender ikke de fulde konsekvenser, men noget er begyndt at vise sig i form af voldsom stigning i stress og unges mistrivsel. Læs interviewet

Ritzaus Bureau 05.04.2015 – Citathistorie: Fire ud af ti pædagoger kan ikke førstehjælp

Ugebrevet A4 24.03.2015 – Karen Lumholt: “Hvis du beder om deltid, bliver du typisk betragtet som uambitiøs. Man burde i stedet sige: – Den her person forstår værdien af relationer og omsorg”. Se artiklen, hvor også prof. Thomas P. Boje citeres

Ritzaus Bureau 23.03.2015  og Avisen.dk 24.03.2015 – “Danskerne: Så lad dog børnefamilier arbejde mindre” Læs artiklen

UgebrevetA4.dk 23.03.2015 – Danskerne: Børnefamilier skal have mulighed for at arbejde mindre Læs artiklen

Kommunalbladet 20.03.2015 – Borgernes tillid til det offentlige daler Læs artiklen

Socialrådgiveren 12.03.2015 – Borgeren måler kvalitet i omsorg og nærvær Læs artiklen (pdf)

Information 05.03.2015 – Forældrenes Landsforening og tænketanken CURA vil have forbedret forholdene for danske børnefamilier. I Sverige har forældre ret til 60 sygedage om året pr. barn.  Læs artiklen

Danske Kommuner 26.02.2015 – Vi er tilfredse med det offentlige, men tror, naboen er utilfreds. Læs artiklen

DR.dk 25.02.2015 – Karen Lumholt: “Det er ikke forældrene, det er synd for. Det er børnene”. Der er tegn på, at unge i 18-19 års alderen mistrives og har lavt selvværd. Læs artiklen, der bygger på P1 Eftermiddag

DR P1 Debat 24.02.2015 – Debat om børnefamilier med Karen Lumholt og Ning de Coninck-Smith: Er de stressede som aldrig før eller priviligerede som ikke tidligere? Hør udsendelsen (start 01.01.09) Invitationen var på baggrund af dette debatindlæg

Skærmbillede 2015-02-24 kl. 12.53.22Kristeligt Dagblad 24.02.2015 – Politikere erkender: Familiepolitik er forsømt Læs artiklen.

Information 24.02.2015 – Kronikken af Karen Lumholt: “Det Danmark vi kender er ikke et teknokrati”. Kronikken er kritisk over for performancekulturen og “nødvendighedens politik”.

Politiken 23.02.2015 – “Hveranden føler at arbejdet fylder for meget i fritiden”. Om det grænseløse arbejde. Læs artiklen

Politiken 20.02.2015 – Blog: “Systemmenneskene går hjem hver dag med en tilfredshed i maven”. Læs artiklen

HK-Kommunal.dk 18.02.2015 – Borgernes tillid til det offentlige daler

Mediehuset DenOffentlige.dk 17.02.2015Utilfredsheden med det offentlige vokser Læs artiklen

Børsen.dk 17.02.2015 – Utilfredsheden med det offentlige vokser Læs artiklen

Ugebrevet A4 16.02.2015 m.fl. Cura: Utilfredsheden med det offentlige vokser! Læs artiklen og Læs artiklen og Læs artiklen og Læs artiklen

Politiken 14.02.2015 – Karen Lumholt: “Her er seks grunde til, at børnefamilier er pressede”. Debatindlæg som svar til Ning de Coninck Smith Her er seks grunde til at børnefamilierne er pressede

Avisen.dk 14.02.2015 – Kritik af professor Ning de Coninck-Smiths udtaleleser. “Hallo professor: Ikke kun speltmødre siger stop” Læs artiklen

Politiken 14.02.2015 – Debat: Så lyt dog til børnefamilierne! Læs debatindlægget

Kristeligt Dagblad 03.02.2015 –  Epinion: Familien betyder mest for danskerne. Læs artiklen.

TV2 Bornholm 29.01.2015 – “Danmark er blevet et system” Læs artiklen.

Mediehuset Denoffentlige.dk 12.01.2015 –  “Antologi om relationer som vejen til ny velfærd”. Læs artiklen om den første af to antologier.

Mediehuset DenOffentlige.dk 16.12.2014 – Det siger Cevea, Cepos og Cura om velfærdskursen Læs artiklen.

Mediehuset Denoffentlige.dk 15.12.2014 – Hvad sker der med velfærdsstaten? “Tænketanke efterlyser ny kurs i velfærdsdebatten”. Læs artiklen.

TV2 Lorry 01.12.2014 – Karen Lumholt i Meningsmaskinen: Om fænomenet ”Not in my backyard” Se indslaget.

Fagbladet Børn og Unge 20.11.2014 – Tema om Pædagogers nærvær, starter page 8 (sidetal 14) – interview med Karen Lumholt og Rasmus Willig.

Fagbladet Børn & Unge 20.11.2014 (onlineversion) – Temaet om pædagogers nærvær. Alternativt link her til temaet

TV2 Lorry 10.11.2014 – Karen Lumholt i Meningsmaskinen om profilplejehjem Se indslaget.

TV2 Lorry 06.10.2014 – Karen Lumholt i Meningsmaskinen: Generationerne – hvem er forkælede? Se indslaget.

TV2 Lorry 06.10.2014 – Karen Lumholt i Meningsmaskinen: Kører bedsteforældrene på frihjul? Se indslaget.

Mediehuset DenOffentlige.dk 23.09.2014 – Tænketanke enige: Slå teknokratiet ned. Tre tænketanke enige om, at teknokratiet er gået for vidt. Læs artiklen.

Mediehuset DenOffentlige.dk 15.09.2014 – Nyt Familiepolitisk Netværk vil have stressede børnefamilier på den politiske dagsorden Læs artiklen.

Politiken 12.09.2014 – Ny bevægelse vil have bedre familiepolitik i Danmark. Artikel om Familiepolitisk Netværk. Læs artiklen.

Børsen 08.09.2014 – Lad os tage familiedebatten seriøst 2 Læs debatindlægget.

Børsen 01.09.2014 – “Lad os tage familiedebatten seriøst” Læs debatindlægget.

Politiken 31.08.2014 – Gør oprør og red jeres børn og parforhold, forældre! Læs artiklen.

Mediehuset DenOffentlige.dk 30.08.2014 – Cura’s sommermøde: Hvordan skaber vi en ny politisk kultur? Læs artiklen.

Avisen.dk 22.08.2014 –  Lad forældre gå på deltid til barnet er 8 år Læs artiklen.

DR P1 Orientering 01.08.2014 – Debat mellem Karen Lumholt og socialminister Manu Sareen om familepolitik. Hør indslaget

Information 02.07.2014 – Karen Lumholt: Rigtig politik foregår uden for Christiansborg! Læs debatindlægget

TV2 Lorry/Lounge 30.06.2014 – Karen Lumholt og Helle Rosdahl m.fl.: Danske forældre har alt for travlt Se indslaget.

Berlingske 22.06.2014 – Kronik af Karen Lumholt, Helle Rosdahl Lund m.fl.: Det gode børneliv kræver en familiepolitik Læs kronikken.

Mediehuset DenOffentlige 22.05.2014 – Tænketanken Cura opruster: Vil være idepolitisk alternativ til røde og blå Læs artiklen.

Information 10.05.2014 Stressede børnefamilier har brug for en livsfasepolitik Læs debatindlægget og se illustrationen Alternativt link

Mediehuset DenOffentlige.dk 08.05.2014 – Nyhed om udnævnelse af Karen Lumholt som direktør for Tænketanken Cura, læs artiklerne ifm. udnævnelsen her og her.

Kristeligt Dagblad 02.05.2014 – Skal samfundet gøre mere for at lette pressede børnefamilier? Duel mellem Martin Ågerup fra Cepos og Karen Lumholt fra Cura. Læs artiklen.

Ugebladet Kommunen 28.03.2014 – Kronik af Karen Lumholt:Der er brug for at genrejse folkeligheden”. Læs kronikken

Fagbladet Journalisten 28.10.2013 – Anmeldelse af Karen Lumholts bog “Historier der flytter mennesker”.

Mediehuset DenOffentlige 22.08.13 – Karen om hvordan sociale medier skaber nye muligheder for omsorg mellem mennesker. Lisbet Zornig er skeptisk. Læs artiklen

Fagbladet Journalisten 12.11.2012 – Karen Lumholt om konstruktiv journalistik, Målet er en konstruktiv Cavling

Fagbladet Journalisten 03.02.2011 – Facebookrevolutionen. Blogindlæg om de sociale mediers betydning for de politiske bevægelsers hurtighed. Her er indlægget gengivet i Gyldendals Historieportalen, som henvender sig til gymnasiet

Fyens.dk 04.06.2009 – interview fra Fyens Stiftstidende om bogen Fra biks til business – Karens bog om iværksættere, mompreneurs og at kende sit værd som selvstændig.

Femina 25.02.2009 – Om bogen ”Fra biks til business”. Karen Lumholts bog til kvinder, som starter selvstændig virksomhed. Læs artiklen i Femina

Mama.dk 2009 – Forfatterne til bogen “Børn skal da arbejde”, Karen Lumholt og Marie Kraul, giver gode råd Læs interviewet i Mama

Booking

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save