Den nye landsby – fra udkant til fortrop

Levende lokalsamfund og livskraftige landsbyer

Karen Lumholt holder foredrag om hvordan fornyelsen af velfærdssamfundet allerede nu kommer fra “udkantsdanmark” – det decentrale, lokale Danmark, provinsen – og om hvordan tilbagegangen i landdistrikterne allerede flere steder er vendt. Foredraget rummer mange konkrete eksempler og aspekter og bunder i en stor viden, fx om andelsorganisering.

Landdistrikterne bør samle sig

Karen er aktiv i debatten om hvordan landdistrikter, små byer og nærsamfund kan udvikles i stedet for at afvikles.

Hun har været med til at starte flere aktive netværk på området, bl.a. Landdistriktspolitisk Netværk.

Vi ændrer synet på provinsen

Karen Lumholt har for nylig skrevet forordet til Lise Ravnkildes bog LOVESTORMEN fra Lolland-Falster – læs mere om bogen her.

Fra forordet: “Lolland-Falster Lovestorm har ændret synet på Lolland-Falster. Ikke de professionelle lobbyister og reklamefolk. Ikke politikerne med deres symbolprojekter og skåltaler. Ikke turist- og erhvervsorganisationernes fine tryksager – jo, de har måske været med. Men ingen kan slå det, som er ægte. Det nye billede af Lolland-Falster er skabt af alle dem, der sagde: Nok er nok! Vores landsdel skal ikke tales ned! Vi elsker at bo her – og det skal verden vide!”

Oprør fra udkanten – mulighedernes land

Karen har bidraget til bogen "Oprør fra Udkanten - Mulighedernes Land 2.0"

Karen Lumholt har bidraget til antologien Oprør fra Udkanten – Mulighedernes Land 2.0. med denne artikel : Hvad nu hvis vi stemte med fødderne og gik den modsatte vej?

Hemmeligheden om det gode liv på landet

Karens artikel i DenOffentlige.dk er igen og igen bliver delt på de sociale medier: Hemmeligheden om det gode liv på landet

Landsbyfortællinger

Karen har sammen med Begitta Blahaut fra 2010 til 2014 gennemført et større forløb i Guldborgsund Kommune med 10 forskellige fortælleaftener i landsbyer i Guldborgsund. Se to videoer om dette projekt herunder.

Relevante bøger med bidrag af Karen Lumholt
  • Oprør fra udkanten. Mulighedernes land (antologi, Forlaget Hovedland, 2014),
  • Det relationelle menneske (antologi, Vindelsti, 2015)
  • Det personlige samfund (antologi, Vindelsti, 2015)
  • Det Gode Liv (antologi, Tidsskrift for Praktisk Teologi, 1998)
  • LOVESTORMEN fra Lolland-Falster (af Lise Ravnkilde, 2017)

Lolland-Falster Lovestorm er en bevægelse, som Karen ser som eksemplarisk.

Facebook: Karen har sammen med Kirsten Sydendal startet Landdistriktspolitisk Netværk.

Karen er også aktiv i Oprør fra Udkanten – mulighedernes land, som både er en hjemmeside, en Facebookside, en bog og en konference.

Karen Lumholt: “Mennesker i vores del af verden, ikke mindst de unge sårbare, har godt af at komme tættere på naturen. Både den omgivende og naturen i os selv.”
Stikord

Landdistrikter, udvikling, naboskab, deleøkonomi, fødevarefællesskaber, community organising, nærsamfund, mikrofunding, andelsbevægelse 2.0, folkeaktier, samskabelse, borgerinddragelse, 4. sektor, socialøkonomisk virksomhed, disruption, civil ulydighed, decentralisering vs. centralisering, regionalisering, internationalisering, regionale fødevarer, indkøbsforeninger, økologi, landsbyfællesskaber, arkitektur, infrastruktur , sognemidler, bylaug, foreningsarbejde,

landsbyfortællinger, landsbyidentitet, stolthed, lokalisering, glokal, aktivisme, frivillighed, pragmatisme, samarbejde, tværsektorial, traditioner, kirkens rolle, sundhed, psykisk sundhed, naturen, Back To The Land 2.0, inklusion, hjemmegående, naturen, urban farming, landsbyen i byen, byggeforeningen, bofællesskaber, digitale lokale fællesskaber, Facebook, sociale medier, mobilisering.

Du kan også finde Karens foredrag på portalerne Fremtidsforskning Foredragslisten, Sogneaften, Pædagogen og DinSkole

Booking

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save